#So2019: Georgia :: About Work The Dancefloor

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar.

Met een verleden als drummer bij Kate Tempest en een voorliefde voor Arca en Missy Elliott, lijkt “euforische dancepop” Georgia niet bepaald op het lijf geschreven. En toch.

Wanneer na een korte valse start de beats van “About Work The Dancefloor” uit de boxen rollen, duurt het geen halve minuut voor Georgia je zonder genade het plankier op sleept. “ I don’t have much in terms of money now / I don’t have material gifts for you / You want me to stay a while / To be in moment with you”, zingt ze, en daarbij tapt ze vocaal uit hetzelfde hartverscheurende vaatje als de Robyn van “Dancing On My Own”, terwijl de synths je terugwerpen naar de late jaren tachtig. Het vette drumwerk is echter van haar alleen, en dat is ook dat taalkundig wat haperende, maar oh zo aanstekelijke refrein.

“I was just thinking about work the dancefloor”: precies dààr, op die dansvloer, is waar je dankzij Georgia wil zijn. Drie minuten lang is dit nummer een onweerstaanbaar glitterende ode aan het nachtleven, een anthem voor iedereen die ooit, zwetend onder een discobal of stroboscoop, verliefd werd op een hele dansende meute tegelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 3 =