Matt Berninger :: Walking on a String (feat. Phoebe Bridgers)

The National heeft nooit haar voeling verloren met wat er onder jongere generaties indie-artiesten gebeurt. En frontman Matt Berningers stem gedijt zeer goed naast een vrouwelijke zangeres. Dat was al duidelijk op de laatste National-plaat en blijkt ook weer uit Berningers samenwerking met Phoebe Bridgers.

Between Two Ferns, het geschifte interviewformat van comedian Zach Galifianakis, is recentelijk vertaald naar het witte doek. Deze samenwerking tussen de frontman van The National en Phoebe Bridgers, ondanks haar jonge leeftijd al een vrij grote naam binnen de nieuwe lichting indiemuziek, is één van de aangename neveneffecten van die bewerking. Zonder steun van The National is de muziek dan misschien wel een pak minder verfijnd en eigenwijs, de mooie samenzang van Berninger en Bridgers maakt van “Walking on a String” wel een liedje dat meer dan één luisterbeurt verdient. Een liedje waar overigens weer op de betere manier naar het langzaam verkleurende landschap buiten getuurd wordt. Berninger is nu eenmaal op zijn best wanneer hij de tobbende melancholicus mag uithangen. Of wat dacht u van “ Think about you walking on a string/ and it always brings me back here/ into the garden by the hand/ anyone who knows what love is will understand/ you’ve always had me walking on a string”? En als de stemmen van de twee zich met elkaar vervlechten, vergeef je ze het drammerige einde. “Walking on a String” is niet zo straf als de samenwerking tussen Bridgers en Conor Oberst, maar doe er op deze herfstige namiddag vooral uw voordeel mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × twee =