Magne Furuholmen :: This is Now America

Magne Furuholmen, is dat niet die has-been van A-Ha? Dat is een vraag die ons al eens voor de voeten gegooid wordt.

Akkoord, niet iedereen was fan van de lichtvoetige popmuziek die het Noorse trio bracht in de jaren 80, maar ondertussen zijn we 3 decennia verder, en dus mag dat afgezaagde refrein de kast in. Want wat velen niet weten, is dat Furuholmen ondertussen een gevierd kunstenaar is, en dat hij regelmatig met de hoogste egards ontvangen wordt op prestigieuze kunstevenementen in binnen- en buitenland. Zelfs de Noorse koningin is fan!

Maar de muziek laat hem niet los: in het eerste decennium van de twintigste eeuw bracht hij 2 solo albums uit, en je vindt Furuholmen ook al eens terug op het podium samen met muzikale companen Guy Berryman (Coldplay) en Jonas Bjerre (Mew). En zie, nu komt er eind dit jaar zelfs een derde solo album aan met als ronkende titel White Xmas Lies. De video voor eerste single “This is Now America” knutselde hij ineen met zoon Thomas Vincent Furuholmen, en is in essensie alles waar vader Furuholmen nu voor staat: aangrijpende teksten met een melancholische ondertoon, gecombineerd met visueel aantrekkelijke woordspelletjes.

We kunnen gerust zeggen dat Magne Furuholmen opnieuw onze aandacht heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + achttien =