Coldplaybassist begint zijproject met Mewzanger en A-Ha-toetsenist

Ook Skandinavische supersterren, zeker als ze veel in Londen rondhangen, kunnen zich al eens vervelen. En dan worden er supergroepen opgericht. Zo ging het ook met Mewzanger Jonas Bjerre en A-Ha-toetsenist Magne Furuholmen die de handen in elkaar sloegen met Coldplaybassist Guy Berryman, voor alle duidelijkheid géén Skandinaaf. Ze hadden zichzelf Monsters Of Pop kunnen noemen, maar het werd toch maar gewoon Apparatjik.

Hoe ze elkaar leerden kennen, wat de bedoeling is,… het is allemaal vrij onduidelijk, maar er is een foto, een vrij labyrinthische website en een eerste song, die een toch wel vrij dominante invloed van Bjerre doet vermoeden. Dat “Ferreting” (clip hieronder) werd geschreven voor het programma “Amazon” van Bruce Parry op BBC2. Volgens de NME zit de band in de studio met producer Martin Terefe voor de opnames van een debuut, dat voorlopig nog geen releasedatum meekreeg.

Een tweede nummer, “Electric Eye”, wordt maandag op de wereld losgelaten via die site. We vermoeden dat het zoeken zal worden. En dat is ook de bedoeling. Dertig fans die de meest originele theorieën over de nogal vreemde beelden op de site bedachten, kregen de song immers al exclusief in hun mailbox. Eén van hen zette deze korte sample al op het net, waaruit alvast iets meer A-Ha invloeden spreken.

“Ferreting”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 7 =