Manu Chao :: Bloody Border

Clandestino mag dan al 21 jaar oud zijn, het solodebuut van Manu Chao blijft relevanter dan ooit. Toen al zong de sprinkhaan over de illegale grensovergang tussen de VS en Mexico in Tijuana, en vandaag, met de Oranje Griezel aan het stuur, is de problematiek alleen maar verergerd tot een “Bloody Border”. De vrolijke nieuwe single komt deze zomer meteen ook op een uitgebreide heruitgave van Clandestino.

“Arizona blues – no more. Arizona arrest – no more. We want the freedom to cross the borderline”. Theo Francken wordt badend in het angstzweet wakker wanneer Chao “Bloody Border” inzet. Over zo’n typisch gemoedelijk sjokkend gitaarlijntje, een wiegend drummetje en met een zomers gemoed zingt de voormalige Mano Negrafrontman over “Being suspicious. Being Detained. Being searched.” Het klinkt verraderlijk zomers, zoals altijd wanneer hij de handen in elkaar slaat met producer Renaud Letang, maar het is acuter dan dat.

“Bloody Border” zal samen met “Roadies Rules”, een song die het oorspronkelijke album niet haalde, en een herwerking van de titeltrack met Calypso Rose een heruitgave van Clandestino uitbreiden die op 30 augustus uitkomt.

 

N.E.W.S.
Beeld:
archief

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Interactief met Manu Chao

Lang geleden dat we nog iets van Manu Chao...

Manu Chao keert terug naar Esperanzah!

Manu Chao en Esperanzah! delen een mooi verhaal. In...

Manu Chao :: Sibérie M’Etait Contéee

Na enkele jaren onbeschikbaarheid worden Manu Chao's soloplaten opnieuw...

Clandestino :: Het “lost weekend” van Manu Chao

Niemand had het in 1998 zien aankomen dat Manu...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in