Manu Chao :: Bloody Border

Clandestino mag dan al 21 jaar oud zijn, het solodebuut van Manu Chao blijft relevanter dan ooit. Toen al zong de sprinkhaan over de illegale grensovergang tussen de VS en Mexico in Tijuana, en vandaag, met de Oranje Griezel aan het stuur, is de problematiek alleen maar verergerd tot een “Bloody Border”. De vrolijke nieuwe single komt deze zomer meteen ook op een uitgebreide heruitgave van Clandestino.

“Arizona blues – no more. Arizona arrest – no more. We want the freedom to cross the borderline”. Theo Francken wordt badend in het angstzweet wakker wanneer Chao “Bloody Border” inzet. Over zo’n typisch gemoedelijk sjokkend gitaarlijntje, een wiegend drummetje en met een zomers gemoed zingt de voormalige Mano Negrafrontman over “Being suspicious. Being Detained. Being searched.” Het klinkt verraderlijk zomers, zoals altijd wanneer hij de handen in elkaar slaat met producer Renaud Letang, maar het is acuter dan dat.

“Bloody Border” zal samen met “Roadies Rules”, een song die het oorspronkelijke album niet haalde, en een herwerking van de titeltrack met Calypso Rose een heruitgave van Clandestino uitbreiden die op 30 augustus uitkomt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − 2 =