(Sandy) Alex G :: Gretel

Elke generatie heeft zijn misfits nodig. Voor deze zou dat wel eens Alex G kunnen worden. De Elliott Smith van onze tijd is hij nog niet, maar met zijn nieuwe single “Gretel” zet hij weer een stapje in de goede richting.

Twee jaar is Alex G weggeweest. Geen idee wat er sinds de release van Rocket (2017) gebeurd is in het leven van de twintiger, maar van de soms kampvuurachtige sfeer van veel van de songs op die plaat, is op nieuwe single “Gretel” weinig overgebleven. Eerder is het nummer een kruising tussen de stevigere indierock van een “Kicker” en de Tom Waits-grommen van “Brick”, maar dan met veel minder nicotine op de teller. Het levert een prachtige song op die enerzijds melodisch, gelaagd en tegendraads is, en alweer als een flinke stap vooruit voelt voor Alex G. “Gretel” is muzikaal immers rijker dan je bij de eerste luisterbeurt zou vermoeden. De zanger klinkt alsof er voor de zoveelste keer iemand op zijn hart gaan staan is, maar ook alsof hij niets anders had verwacht. “ I don’t wanna go back/ nobody gonne push me of-track” klinkt het onheilspellend boven de metalige klanken van piano en gitaar. Tijd voor een refrein is er nog steeds niet en het nummer is voorbij voor je er genoeg van hebt. Tot het nieuw album House of Sugar verschijnt in september, zullen we het met de repeatknop moeten doen.

House of Sugar verschijnt op 13 september via Domino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − 6 =