Kludde :: Schramoeille

Elf jaar na zijn debuutplaat In den vergetelheid brengt de Aalsterse black metalband Kludde eindelijk een tweede album uit. Wij mogen “Schramoeille” in première brengen: een smerig en zwartgallig nummer, dat ons wel heel nieuwsgierig maakt naar de hele plaat.

We konden het eerst niet geloven, maar na jaren afwezigheid is Kludde herrezen. “Schramoeille” is er meteen boenk op; het is een razend nummer dat zich niet in één hokje laat steken. De song gaat over de verwoestende brand in de Aalsterse Sint-Martinuskerk in 1947. De grootste kerk van Aalst werd voor alle duidelijkheid niet afgebrand door black metalmuzikanten, maar de tekst heeft wel een knipoog naar de kerkverbrandingen in de eerste helft van de jaren 90 in Noorwegen. De video bij de song bevat ook oude beelden van de kerk.

De nieuwe plaat zal acht nummers bevatten die telkens in het Aalsters dialect gezongen zijn. Ook songs als “Poesjkapelle”, “Bloedkoesj” en “Kasteel van Verdoemenis” verwijzen naar de duistere kant van het Aalsterse verleden en lokale mythes. De bandnaam verwijst trouwens naar een kwelgeest uit de Vlaamse folklore die ‘s nachts wandelaars bespringt en ze niet meer met rust laat tot de zon weer opkomt.

In De Kwelm verschijnt op 24 mei via Consouling Sounds. Op 25 mei vindt de releaseshow plaats in Negasonic in Aalst.

u bekijkt de clip hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 18 =