Beck :: Saw Lightning

Het kan plots weer niet snel genoeg gaan voor Beck. Hoezo, de technicoloren caleidoscoop van op zijn vorige plaat Colors dateert toch al van goed anderhalf jaar geleden, zegt u? Klopt, maar na de daarop volgende tour heeft meneer Hansen toch ook niet bepaald stilgezeten.

Want behalve met het in ontvangst nemen van awards voor Colors, bracht hij eerder dit jaar al het prachtige “Tarantula” uit (voor een compilatiealbum met muziek die werd geïnspireerd door de film ROMA), leverde hij een bijdrage aan de soundtrack van The Lego Movie 2 en was hij te horen op de single “Night Running” van Cage The Elephant.

.

Eind vorige week kondigde hij dan via zijn sociale mediakanalen aan dat de fans hun oren gespitst moesten houden, want er was nóg op komst. Dat ‘nog’ is er nu, in de vorm van een nieuwe, opzwepende single die “Saw Lightning” heet, en waarvoor hij zijn akoestische slidegitaar en zijn mondharmonica weer vanonder het stof heeft gehaald. Leuk om weten: ene Pharell Williams nam de beats en de toetsen voor zijn rekening.

”Saw Lightning” is de campagnemuziek die de gloednieuwe Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro (of draadloze oortjes, zo mag u ze ook noemen) aan de actieve man/vrouw moet brengen, maarrrrr… – tromgeroffel – is meteen ook de voorbode van het later dit jaar te verschijnen album Hyperspace. En wat roepen we nu allemaal in koor? Odelay!!!

U beluistert het nummer hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + vier =