Dehd: On My Side

Is er in 2019 nog plaats voor dromerige, primitieve indierock in de traditie van Real Estate, The Pastels en C-86? De vraag stellen, is ze beantwoorden en dat antwoord luidt “uiteraard”.

Emily Kempf, Jason Balla en Eric McGrady zijn als sinds 2014 actief in de DIY-scene van Chicago en bewandelen daar het pad van rudimentaire instrumentatie en een minimalistische aanpak bij het schrijven van een song. Kempf’s motto “Work with what you have and make it magical” vat wonderwel samen hoe men met simpliciteit toch een maximaal effect kan bereiken. Het bezwerende van “On My Side” zit in de combinatie van een aangename portie reverb, gestadig voortkabbelende drums en diepe stemmen die men eerder bij een postpunkband zou verwachten. Jason neemt de leiding in de strofes, Kempf zet haar keel open tijdens het refrein. “Time is on my side/I will be alright”. Je zou ze zo maar geloven.

De bijhorende clip filmden ze op de terugreis van SWSX, langs een van de vele verlaten landwegen die Texas rijk is. Een uitgestrekte vlakte met ondergaande zon en een vastberaden Kempf die dansend en met de vuist vooruit doorheen het landschap banjert, meer is niet nodig om begeesterende hoop en lust for life vorm te geven.

Het album Water komt uit op 10 mei via Fire Talk.

U hoort “On My Side” hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vier =