The Slow Show :: Sharp Scratch

Plaat één en twee volgden elkaar in rotvaart op, voor zijn derde nam The Slow Show zijn tijd. Pas nu, dik twee jaar na Dream Darling geeft de band uit Manchester opnieuw teken van leven. Niets is in tussentijd veranderd. “Sharp Scratch” is de terugkeer van een vertrouwd geluid.

Een voorzichtige tokkel, en dan die diepe, vertellende stem van Rob Goodwin. Het klinkt zo vertrouwd als vanillepudding smaakt, als een oude vriend die na jaren afwezigheid opnieuw aan de deur staat. Heel even denk je dat het misschien te weinig is, tot daar in een laatste beweging toch weer blazers met veel bombarie om de hoek komen gemarcheerd. Vintage Slow Show, is het, en dus erg mooi. Nog een paar tellen breit de band een kleine instrumentale coda aan die kortstondige uitbarsting, zoals geen enkele band in Manchester voorzichtig en delicaat kan spelen, en dan keert de rust weer terug. Laat dat derde album maar snel komen.

The Slow Show speelt op 15 april in Trix, Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − vier =