Marina :: Handmade Heaven

Geen Diamonds meer, gewoon Marina. Marina Diamandis verloor haar Florenceachtig-achtervoegsel en viert haar terugkeer met het nogal heel erg aangename “Handmade Heaven”. Dat mocht wel, zo na vier jaar stilte.

Het zag er immers niet goed uit in tussentijd. De draak die ze samen met Clean Bandit in elkaar draaide was niet te genieten, verder bleef het zelfs op haar twitteraccount verdacht rustig. Dat was een broodnodig reculer pour mieux sauter, blijkt nu. De dromerige pop van “Handmade Heaven” is de voorbode van een nog aan te kondigen nieuwe plaat, en laat een gelouterde zangeres horen. “I envy the birds high up in the trees
They live out their lives so purposefully”, gaat het begin, zelf vindt ze uiteindelijk rust in die ‘handmade heaven’, maar de crux krijgen we in die brug: “This life don’t suit me anymore
The writing’s on the wall”. Iets is veranderd bij Marina, zoals ze eind vorige maand aan Dazed vertelde, en dat hoor je ook aan dit statig openbloeiend nummer waarin de poptrien van de laatste twee platen plaats maakt voor iets meer volwassen. Nog steeds weet ze een refrein te schrijven dat na één keer blijft hangen, maar de dansmariekes-aanval van voorheen blijft achter. Dit is meer Lana dan Madonna, dit wil verleiden, niet veroveren. Klinkt als een verbetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 12 =