TW Classic met Bon Jovi en John Fogerty

TW Classic 2019 rolt de rode loper uit voor rock royalty. Bon Jovi, in april 2018 plechtig ingeleid in Rock and Roll Hall of Fame, is dé topact van het dagfestival in Werchter dat komende zomer op zondag 14 juli plaats zal vinden in het Festivalpark. Hun vorig optreden in België dateert van 2011. Werchter kennen de Amerikanen uit een verder verleden. In 1995 en 2001 speelden ze eigen shows in het Festivalpark. Ook John Fogerty staat op TW Classic 2019. Uit zijn pen zijn al heel veel evergreens gerold. En hij is nog steeds in topvorm.

Meer dan 3 decennia lang reeds schrijven ze rockgeschiedenis. Bon Jovi, sinds 2013 in een nieuwe bezetting, bestaande uit de originele leden Jon Bon Jovi, David Bryan en Tico Torres, longtime bassist Hugh McDonald, co-producer en co-songschrijver John Shanks en lead gitarist Phil X, tekende in 2016 voor het sterke album ‘This House Is Not For Sale’. In 2017 en eerder dit jaar toerde Bon Jovi door de VS en Zuid-Amerika met de This House Is Not For Sale Tour. ‘Bon Jovi heeft een verjongingskuur ondergaan’, zegt Jon. ‘Deze band doet het elke avond opnieuw. We klinken beter dan ooit, we genieten van elke minuut. We staan er als band, inspireren mekaar en de fans. En vooral: we hebben de tijd van ons leven’. De This House Is Not For Sale tournee krijgt een Europees vervolg in 2019. De muziek en songs die Bon Jovi gemaakt hebben, die tot meer dan 130 miljoen album sales hebben geleid, staan centraal. De band komt voorbereid aan de start. Goed 95 songs zijn ingestudeerd en worden afwisselend ingezet. De klassiekers ‘You Give Love A Bad Name’, ‘It’s My Life’, ‘Wanted Dead Or Alive’, ‘Bad Medicine’ en het incontournable ‘Livin’ On A Prayer’ ontbreken sowieso niet.

John Fogerty is uitzonderlijk goed in alles wat hij doet. Hij wordt bij a) de 100 beste zangers, b) de 100 beste gitaristen en c) de 100 beste songschrijvers aller tijden gerekend. De Amerikaan verstaat als weinig anderen de kunst om betekenisvolle en meezingbare topsongs met een hoge hitfactor te maken. Met zijn forse bariton en catchy gitaarriffs als waarmerk. De jaren met Creedence Clearwater Revival zijn The Beatles waard. Tussen 1969 en 1972 rolde een imposante rij evergreens uit de pen van Fogerty: ‘Bad Moon Rising’, ‘Down By The Corner’, ‘Fortunate Son’, ‘Have You Ever Seen The Rain?’, ‘Proud Mary’, ‘Up Around The Bend’… De lijst is lang. De jongste jaren is Fogerty in bloedvorm.

TW Classic vindt plaats op zondag 14 juli in Werchter. De ticketverkoop voor TW Classic 2019 start op vrijdag 2 november om 9u. De verdere line-up van het festival wordt later bekend gemaakt. Alle info: www.twclassic.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 2 =