Mø, Little Dragon en Preoccupations naar Dour Festival

Dour Festival heeft flink wat nieuwe namen in de aanbieding. Vandaag worden onder meer Mø, Little Dragon, Kadavar, Chelsea Wolfe en Preoccupations aan de line-up toegevoegd.

De Deense zangeres Mø, een ware energic pop diva, sluit zich aan bij producer Diplo met wie ze heeft samengewerkt aan wereldwijde hits zoals “Get It Right” en “Lean On”. Nog steeds Scandinavisch; de Zweden van Little Dragon die de weide komen overspoelen met hun mistige indie pop. De Belgen van Juicy en FùGù Mango zullen beiden hun frisheid brengen, evenals de twee Franse bands Bagarre en L’impératrice.

In de hiphop scene zet Dour zijn rol als talentenjager voort met 2 nieuwe Amerikaanse rappers die naar de top klimmen. GOLDLINK en 070 Shake zijn verscholen pareltjes klaar om ontdekt te worden. Net zoals de Indonesische Rich Brian, al volop verwikkeld in de US rap game. De Belgische scène wordt vertegenwoordigd door het trouwe duo Caballero & JeanJass. De opkomende MC Swing, die afstand nam van L’Or du Commun, komt zijn soloproject voorstellen.

In de elektronische scene nodigt Dour Festival Paula Temple in b2b met de Engelse Rebekka uit. Opnieuw van de partij dit jaar: de Amerikaanse Black Madonna, favoriet van alle festivalgangers na een fantastische performance vorig jaar. Voor het eerst op De Red Bull Elektropedia Balzaal verwelkomt Dour Festival Mr. Oizo en zijn Franse landgenoot Umwelt. De Italianen van Mind Against en het Zwitserse duo Adriatique vervolledigen het plaatje.

Harde gitaren zijn er in de vorm van het Duitse trio Kadavar, de 2 Amerikaanse bands Pallbearer en Eyehategod, de Californische gothic priesteres Chelsea Wolfe en de heldere post-punk van het Canadese Preoccupations.

Tot slot krijgt de dub scene ook een aantal artiesten met een mix van legendes zoals U-Roy[& Mad Professor], Ken Boothe en Channel One. Ook vertegenwoordigd zijn Biga*Ranx en de schitterende Hollie Cook.

Dour Festival vindt plaats van 11 t/m 15 juli. Alle info: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 8 =