Preoccupations :: Espionage

Drie jaar na hun debuut kondigt Preoccupations een derde plaat aan, met het manische ‘Espionage’ als vooruitgeschoven single.

Joy Division is de hete adem in de nek van deze nieuwe Preoccupations. De song vertrekt heel openlijk vanuit de slipstream van ‘Isolation’, dat flukse tweede nummer van op Closer. De drums zijn blikkerig, maar het begeleidende synth-deuntje heeft een starre opgewektheid. De combo van postpunk met dance geeft het nummer een dubbele houding: ‘Espionage’ swingt, maar doet dat met bloeddoorlopen ogen en tandenstokers onder de oogleden.

Wanneer het instrumentale vehikel op volle toeren draait, maakt frontman Matt Flegel met z’n raspende stem kenbaar dat hij zich net als Ian Curtis niet geweldig lekker voelt op deze wereld. De tekst staat bol met beelden over vallen, gebonden zijn en zinken. En dan is er nog de oorlogsparlé: “They will never get out of this trench alive / With fingers that feel so cut and dry“.

“Het is een ode aan depressie”, zegt Flegel over het aankomende album New Material, waarvan ‘Espionage’ de vooruitgeschoven single is. “Het is een ode aan zelfsabotage en aan je blik naar binnen keren met extreme haat.” Tof!

New Material verschijnt op 23 maart bij Jagjaguwar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × twee =