PJDS :: Imitation Of A Planet

Als Pieter-Jan De Smet nog eens zijn groep PJDS buitenhaalt, dan weet je dat het niet is om ingetogen te singersongwriten als op zijn laatste plaat als Beuzak. Met single “Imitation Of A Planet” als eerste schot voor de boeg lijkt het ook op Sirens, dat uitkomt in maart, om potige funk te draaien.

Een kort aangebonden basloopje. Natuurlijk opnieuw van Mirko Banovic. De beste stembanden van rockend België. Vanzelfsprekend De Smet zelf. Het soort ijle synths dat doet denken aan TC Matic: Frederik Segers. Een refrein dat van Prince had kunnen zijn, en in het koortje niet alleen Trixie Whitley, maar meteen ook Liesa Van Der Aa en Jeff Taylor meeneemt. En ergens zit ook Roland op gitaar. Neen, dit is niet meer de stomende rock van het oude PJDS. Dit is geen “(Waiting For This) Car To Crash”. Dit is uitgepuurder, herleid tot de essentie. Een mens vraagt zich af hoe we in Godsnaam dertien jaar — want zo lang is het geleden sinds het laatste PJDS-teken van leven — zonder hebben gedaan. Dat wordt aftellen naar 16 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 1 =