Efrim Manuel Menuck :: LxOxVx/Shelter In Place

De afgelopen jaren waren voor niemand die een beetje met de wereld begaan is, aangename tijden. Laat staan als je een extreem politiek bewuste anarchist bent. De omgang met die moedeloze woede giet Efrim Manuel Menuck nu in een plaat.

Want Efrim Menuck kent de gemiddelde postrockfan natuurlijk als dat langharig tuig dat bij Godspeed You! Black Emperor en A Silver Mt. Zion met zijn gitaar de oproerpolitie te lijf gaat. In 2011 bracht de Canadees al eens een goed onthaalde soloplaat uit, Plays “High Gospel”, en volgend jaar zal die een opvolger krijgen in de vorm van Pissing Stars. Volgens Menuck volgt die plaat op “a very rough pair of years, shot thru with fatigue, depression, despair, and too many cigarettes and too much booze.”.

Afgaande op het eerste vrijgegeven nummer “LxOxVx/Shelter In Place” zal Pissing Stars inderdaad bezwaarlijk een feelgoodplaat genoemd kunnen worden (niet dat we dat van Menuck verwachten). Het nummer opent als een wanhopig gebed, met Menuck die krampachtig “ I’m not speaking/ from a safe place” prevelt. Daaronder pulseert een drone die langzaam maar zeker de zang overstemt. Het tweede deel bestaat uit gitzwarte noise-erupties waartussen een elektrische gitaar zich wanhopig een weg probeert te banen. Alles wringt, suist en knarst, maar spat net niet uit elkaar. Want “ the world continues its eternal collapsing.” Uitkijken naar de Apocalyps op 2 februari, links van de paddenstoelwolk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + achttien =