Elza Soares en The Ex naar Le Guess Who?

Le Guess Who?, het Utrechtse festival voor alternatieve en experimentele muziek, heeft nog maar eens opmerkelijke namen bevestigd: het Braziliaanse samba-icoon Elza Soares en de Nederlandse legendarische punkband The Ex, die een reeks Ethiopische artiesten uitnodigt.

Soares staat in Brazilië bekend als protestzangeres én sambakoningin. Het Braziliaanse icoon wordt volgend jaar tachtig (!) en bracht al meer dan dertig platen uit. Haar laatste plaat A Mulher do Fim do Mundo is echter een eclectische mix geworden met zowel traditionele klanken als moderne invloeden. Ze zal op zaterdag 12 november een exclusief optreden geven.

Ook The Ex, Nederlands beste muzikale exportproduct, werd vastgelegd. Maar het wordt niet zomaar een optreden. De experimentele impropunkers bevestigden een concert met de Ethiopische dansgroep Fendika én een drie en een half uur durende improvisatiesessie, genaamd The Ex Festival, op zondag 13 november. Daarin zullen Ethiopische artiesten, noise-rockers, een saxofonist en een percussionist aantreden.

Ook dit jaar is de affiche van LGW? om duimen en vingers bij af te likken. Zo werden onder anderen Wilco, Ryley Walker, Steve Gunn, Julia Holter, Jonny Greenwood (Radiohead) met The Rajasthan Express en Lee Ranaldo (Sonic Youth) eerder al bevestigd. Alsof dat nog niet genoeg is, maken ook Dinosaur Jr., Swans, Suuns, Savages en Tortoise hun opwachting in Utrecht. We hebben nu al schrik van het tijdsschema.

Een dagkaart voor LGW? kost 40 euro, een combiticket 125 euro. Meer info via de website www.leguesswho.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vijf =