Boerenrock op de helling?

Boerenrock in Kortenaken staat onverwacht op de helling. Door een maatregel die de politiezone Hageland wil doordrukken, zou het festival hopen extra kosten moeten ophoesten. Als het zover komt, overwegen de organisatoren een verhuis of stopzetting van het festival.

Boerenrock draait al jaar en dag op vrijwilligers. Het festival barst de laatste jaren uit zijn voegen met meer dan 15.000 bezoekers en mede daarom wil politiezone Hageland dat de organisatoren naast vrijwillgers ook erkende securitymensen inschakelt om de veiligheid te garanderen. Politiezone Hageland spreekt van minstens 1 veiligheidsagent per 1.000 bezoekers. “Wanneer het zover komt, kost ons dat minstens 10.000 euro extra aan werkingskosten”, zegt organisator Dominic Vandermeulen. “Er liggen momenteel drie pistes open”, klinkt het. “Er komt een overleg tussen Boerenrock en politiezone maar komt het niet tot een akkoord, dan willen we als organisatie in omliggende gemeenten -en buiten politiezone Hageland- polsen naar een mogelijke verhuis van het festival. In het slechtste geval wordt het festival alsnog stopgezet”, repliceert Vandermeulen via regionale televisiezender ROB-tv.

Boerenrock vindt plaats op 26, 27 en 28 augustus met o.a. Golden Earring, Therapy?, School Is Cool, Urbanus & De Fanfaar, Discobar Galaxie, Murdock, Clouseau, Natalia en K3. Info en tickets: www.boerenrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + drie =