Ook SX komt naar Cactusfestival

SX lijkt er volledig klaar voor om een mooi vervolg te breien aan hun succesvol debuut van enkele jaren terug. Vorige week presenteerden ze hiervan een voorproefje, met de release van de ep ‘Alpha’. In het zog hiervan bevestigden ze nu ook hun komst naar het Cactusfestival op zondag 10 juli!

Een band die even verleidelijk en mysterieus klinkt als hun naam doet vermoeden. Samen met drummer Jeroen Termote zetten Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet in 2011 hun naam onuitwisbaar op de Belgische muziekkaart met de release van ‘Black Video’. Het nummer, badend in new wave en elektropop, ging de wereld rond en vormde het voorproefje van hun debuutalbum ‘Arche’, waarop ze de hooggespannen verwachtingen meer dan waar maakten. Ook het nieuwe ‘Alpha’ (met vooruitgeschoven single ‘Hurts’) bevat bezwerende popsongs vol keyboards, orgel, reverb en pijnlijk mooie vocals.

Cactusfestival 2016 vindt plaats op 8, 9 en 10 juli in het Brugse Minnewaterpark met verder o.a. Air, The Black Box Revelation, Calexico, Laura Mvula, Goat, Damien Rice, Wilco, Gregory Porter, Air en Kurt Vile & The Violators. Info en tickets: www.cactusfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + dertien =