Nieuw “extra vreemd” project van Black Key Dan Auerbach

Dan Auerbach van The Black Keys brengt op twee mei het debuut van zijn nieuw project The Arcs uit, en dat is niet toevallig de dag waarop de grote boksmatch tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao zal plaatsvinden.

Op twee mei is de zeven inch vinyl van The Arcs verkrijgbaar in onafhankelijke platenzaken met daarop singles “Tomato Can” en het door Mayweather en Pacquiao geïnspireerde “Stay In My Corner”. Op dezelfde dag wordt de lang geanticipeerde boksmatch tussen beide atleten uitgevochten. Auerbach is naast muzikant en producer zelf ook een boxer en spart vóór optredens vaak backstage. De tekening op de website van The Arcs toont bijpassend een eenarmige weerwolf met een boxhandschoen, een tattoo van zijn geliefkoosde weerwolvin en een blauw oog.

Zes jaar na Keep It Hid kreeg Auerbach dus opnieuw zin om zijn ongeremde zelf te zijn en die vrijheid heeft hij gevonden in The Arcs. Hij bekende aan Rolling Stone dat hij gewoon zijn eigen ding wou doen, en dat betekent “extra vreemd” zijn. “Ik wilde dat alles vloeit en samenhangend is. Veel nummers bloeden over in een ander, een beetje zoals bij The Grateful Dead.” Ook de videoclips en artwork zullen bestaan uit in elkaar vloeiende beelden, of gewoon extra rare cartoons.

De twee nummers worden via Nonesuch Records exclusief op vinyl en in onafhankelijke platenzaken verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − een =