ENOLA VI.BE: Dauss

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze maand: Dauss.

In tijden waarin elke onbenul met een laptop een muziekprogramma kan downloaden en wat beats in elkaar kan knutselen, is uitblinken als electronica-artiest geen sinecure. Dauss, een Gents eenmansproject, weet dat toch te doen met fijne luisterelectronica ergens tussen Boards Of Canada, Burial en (de toegankelijker neigingen van) Aphex Twin in. Sferische synths, potente drum loops en welgemikte vocale samples vormen immers ook hier de hoofdmoot. Er is weliswaar nog heel wat groeimarge en een volledig eigen sound is er nog niet, maar nummers als “Nomads” en “Higher” hebben in feite nu al alles om het tot in onze zomersoundtrack te schoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 9 =