Violent Femmes is terug en snakt naar liefde

Vijftien jaar na Freak Magnet keert Violent Femmes terug, en het is niet gewoon voor een kortstondige reünietour. De nieuwste EP komt uit in april, maar sinds kort kan je al luisteren naar “Love Love Love Love Love”.

De nieuwe single “Love Love Love Love Love” werd opgenomen op ouderjaarsavond in Hobart, Tasmanië, als resultaat van een kleine reünie op Coachella, een langere tour met de drummer van Dresden Dolls en een groot laatste optreden in Sydney Opera House. Na vijftien jaar stilte krijgen we alvast één heel herkenbare song te horen, met een vrij aanwezige trombone als enige toevoeging aan de typische sound van Violent Femmes. Het nummer brengt een ode aan echte romantiek en goede ouderwetse liefde.

De EP Happy New Year komt uit op 18 april en zal gedrukt worden op champagnekleurige vinyl als een beperkte oplage voor Record Store Day. Deze zomer touren de Femmes met Barenaked Ladies doorheen de Verenigde Staten, maar er is nog geen zekerheid van een tour in Europa. Luister hieronder naar “Love Love Love Love Love”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 1 =