Nieuwe plaat voor Sufjan Stevens

Er zit een nieuwe plaat aan te komen voor Sufjan Stevens. In maart 2015 verschijnt Carrie & Lowell, een plaat over leven, dood, liefde en verlies. Originele onderwerpen zijn het niet echt, maar Stevens belooft “een vierenveertig minuten durende meditatie die u troost op eenzame dagen”.

De plaat is genoemd naar zijn moeder en stiefvader en is een terugblik op Stevens ’s folk roots. Elke song zou klein en fragiel beginnen en uitgroeien tot een heuse moderne hymne. De tracklist is al te vinden op zijn website, maar het is wachten tot midden februari voor de eerste song “No Shade in the Shadow of the Cross”. De volledige plaat wordt verwacht op 30 maart.

Stevens heeft al heel wat verschillende platen op zijn naam staan. Zijn Come on Feel the Illinoise, opgedragen aan de staat Illinois, barst van de orkestrale instrumenten die hij grotendeels allemaal zelf inspeelde. Seven Swans is dan weer een verzameling muziek met een religieus tintje. Voor Age of Adz wisselde hij zijn banjo’s en akoestische gitaren en ging de elektronische kant op. Samen met stiefvader Lowell heeft Sufjan Stevens zijn eigen label; Ashtmatic Kitty.

Het album Carrie & Lowell is nu al te bestellen als zwarte vinyl, cd, digitaal via iTunes of Bandcamp. De limited edition, een gekleurde vinyl, is al uitverkocht.

Dit wordt de tracklist :

 1. Death with Dignity
 2. Should Have Known Better
 3. All Of Me Wants All Of You
 4. Drawn to the Blood
 5. Eugene
 6. Fourth of July
 7. The Only Thing
 8. Carrie & Lowell
 9. John My Beloved
 10. No Shade In The Shadow Of The Cross
 11. Blue Bucket of Gold

Bekijk hier de trailer die werd gemaakt voor Carrie & Lowell:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − 1 =