‘Vulnicura’ wordt Björk’s nieuwste

Na Biophilia in 2011 is Björk klaar met haar volgende plaat: Vulnicura. De IJslandse kondigde haar blijde boodschap zelf aan via Facebook.

“Stonemilker”, “Lionsong”, “History of Touches”, “Black Lake”, Notget”, “Atom Dance”, “Mouth Mantra” en “Quicksand”. Dat zijn de titels waar Björk aan werkte. Ze stond er echter niet alleen voor, allesbehalve zelfs. Arca bijvoorbeeld, Venezolaanse producer die eerder ook al meewerkte aan Kanye West’s Yeezus, produceerde zes van de nummers op het nieuwe album. Maar ook The Haxan Cloak liet op Twitter weten dat hij nauw betrokken was bij het opnameproces: “I can now share, with equal parts humility and excitement, the last few months I’ve been working with @bjork on her new record. An honour.”

Lang wachten op de nieuwe Björk hoeft niet meer, want Vulnicura verschijnt al in maart. Na de release staan al meteen enkele optredens gepland in New York. De stad wordt trouwens op nog meer Björk-materiaal getrakteerd, want in het MoMA loopt vanaf 7 maart een retrospectieve over de artieste. Of ook België zich aan een concert mag verwachten, valt nog af te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 7 =