Arca (co-)producet nieuw album Björk

Het gaat de Venezolaanse producer Arca (né Alejandro Ghersi) voor de wind. Enkele jaren geleden prulde de man nog aan wat beats in zijn slaapkamer, maar sinds die in de handen van een zekere Kanye Omari West terechtkwamen, ging de bal aan het rollen.

Arca mocht een handvol nummers producen voor de succesplaat Yeezus en leverde sindsdien aan de lopende band tracks af voor onder meer Mykki Blanco, FKA twigs en Kelela. Niet slecht voor een kerel van amper vierentwintig jaar. En het houdt niet op, want onlangs bracht Björk het nieuws naar buiten dat ze met Ghersi de studio indook om samen aan een nieuw album te werken. Arca vulde aan op Twitter: “rather than “sole producing,”@bjork and I are coproducing music together! just a quick correction to phrasing !!”. Het nieuwe album van Björk wordt de opvolger van het drie jaar oude Biophilia. Wanneer die zal verschijnen, is nog niet geweten, maar het zal sowieso in 2015 zijn.

Wat we u wel kunnen vertellen, is dat Arca tussen al het producen door ook nog de tijd vond om een eigen plaat in elkaar te boksen (Xen), die hij volgende week in de Botanique komt voorstellen, vergezeld van de visuele kunstenaar Jesse Kanda. Ons advies? Gààn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 1 =