Play & Produce: een dag voor elektronische muzikanten

Bekijk Berichten

Poppunt organiseert op zaterdag 8 november een groot evenement voor muzikanten, producers en dj’s in de Vooruit in Gent: Play & Produce. De vele toonmomenten en workshops, met daarnaast nog een kleine gear-beurs voor dj’s en producers, maken Gent een dagje tot het bedevaartsoord van iedereen in de elektronische muziekscene

Niet enkel de fans van elektronische muziek, maar ook de makers zelf kunnen zich volledig uitleven in Gent dankzij deze “Back To The Future” editie van Play & Produce. Het evenement speelt zich overdag af, zodat iedereen de kans heeft om achteraf door te stromen naar de Red Bull Elektropedia Awards en I Love Techno. Play & Produce onderscheidt zich vooral van deze andere events door zich toe te spitsen op de muzikanten die zelf elektronische muziek creëren, of het nu jonge beginners of oude rotten zijn. Dj’s en producers krijgen hier de kans om te zien hoe enkele grote namen zowel live als thuis werken. Dave Clarke, Poldoore, Kraak & Smaak, The Subs, San Soda, Lefto en Murdock zijn nog maar een kleine greep uit de vele artiesten die hun knowhow komen delen.

Poppunt zet zich in om iedereen die houdt van elektronische muziek iets mee te geven. Ze bieden Q&A sessies en workshops aan voor amateurs en liefhebbers, maar ook een demo pitch bij gevestigde labels voor wie al (semi-)professioneel muziek maakt. Het gaat dus niet enkel om lezingen en toonmomenten van artiesten, maar Play & Produce doelt op een hoge interactiviteit. Je kan dus zelf vragen stellen, technieken en materiaal uitproberen en eigen nummers laten horen, en dat allemaal op elk niveau. Naast de lessen en feedbackmomenten is er ook een instrumentenbeurs: een Playground “waar je de hele dag zélf aan de knoppen mag draaien”. De nieuwste hard- en software kunnen hier uitgetest worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de producten van Arturia, Bose, Roland en Steinberg, die je vaak in een winkeletalage kan zien, maar meestal niet mag uitproberen.

Talks, classes en academies

Play & Produce gaat helemaal mee met de internationalisering van het onderwijs en pronkt met Music Talks, Business Talks, DJ Masterclasses, een Producer Academy en een DJ Academy. De Music en Business Talks bespreken het creatieproces van elektronische muziek naast de onvermijdelijke zakelijke kant van de muziekindustrie. Bij de Music Talks geven Kraak & Smaak een inleiding tot muziekproductie met Cubase, Lefto praat over zijn 15 jaren ervaring als tourende dj en legendarisch softwarebedrijf Arturia werpt een blik op het bouwen van analoge synths. De zakelijke kant van muziek wordt dan weer onder handen genomen door Humo’s Rock Rally-winnaar Warhola, maar je krijgt ook tips om aan optredens te raken van onder andere Eppo Janssens.

De echte dj’s onder ons kunnen voor elk genre terecht bij de DJ Masterclasses van The Mixfitz, dj Slow, dj Ghost en Murdock. Als je niet echt weet wat te doen met alle tips die je hebt opgedaan bij deze gesprekken en workshops, omdat je nog geen ervaring hebt met het producen of draaien van beats, dan word je verder geholpen door de DJ Academy en de Producer Academy. In korte lessen leer je snel beats in elkaar te steken, zodat je nadien thuis verder aan de slag kan. Iedereen kan en zal hier dus iets bijleren.

Laat van je horen

Het zijn niet enkel de bezoekers van Play & Produce die luisteren naar de grotere namen, maar ook andersom. Producers en dj’s worden immers uitgenodigd om zelf wat luistermateriaal mee te nemen. Dit geldt weeral voor muzikanten van elk niveau. Onervaren creatievelingen die hun eerste track hebben opgenomen, kunnen hun muziek laten beluisteren door een team van vakexperts. De kritiek kan streng zijn, maar elke beginner zal geholpen worden door enkele opbouwende tips. Als je langs de andere kant klaar bent voor een grote stap binnen de muziekwereld, kan je verschillende labels rechtstreeks aanspreken tijdens de Demo Pitch in het Vooruit Café. Onder meer Sony, (PIAS), Warner en R&S zullen paraat staan om te luisteren naar jouw eigen muziek en uitleg.

Tickets kan je alvast hier bestellen en voor de feedbackmomenten is het nodig je in te schrijven.

http://www.playandproduce.be

recent

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

BLUES PEER 2024 :: Muddy Water

18 mei 2024Blues Peer

De Peerse zandgrond had de laatste tijd al heel...

verwant

Lefto Early Bird : “De ups en downs van mijn emoties”

Naar aanleiding van de release van Motherless Father spreken...

The Subs

17 augustus 2023Pukkelpop, Hasselt

Nag & Lefto Early Bird :: Nieuwe Dingen

U zoekt nog een soulvolle housetrack om uw weekend...

The Subs

11 augustus 2022Lokerse Feesten

LEUVEN JAZZ: Lefto :: ”Als wij geen alternatief bieden, blijft alleen McDonalds over”

Met Leuven Jazz en Docville worden zowel jazz- als...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in