Ariel Pink neuriet een solo ‘Pom Pom’

Ariel Pink, bekend van Ariel Pink’s Haunted Graffiti heeft z’n allereerste soloplaat klaar en dat Pom Pom staat garant voor 69 minuten luisterplezier over de vreemdste onderwerpen. Voor het volledige album, is het wachten tot 18 november maar “Black Ballerina” en “Put Your Number In My Phone” kan je nu al beluisteren.

LA’s meest perverse popkoning Ariel Pink bracht al verschillende platen uit onder de naam Ariel Pink’s Haunted Graffiti, maar dit is zijn allereerste echt soloalbum. Al nuanceert hij dat meteen. “Ook al is dit de allereerste soloplaat op mijn naam, het is waarschijnlijk de minst ‘solo’plaat die ik ooit opgenomen heb.

Pom Pom is het vervolg op zijn Mature Themes’ uit 2012, een album dat veel lovende kritiek kreeg, al gaan velen ervan uit dat Pom Pom wel eens het magnum opus van Ariel Pink zou kunnen worden. Pom Pom is het derde album dat hij uitbrengt op 4AD. Het album bestaat uit zeventien absurde, aanstekelijke songs over liefde, moord en kikkerprinsen.

Op 17 november zal Ariel Pink samen met zijn zevenkoppige band zijn album voorstellen in Londens Scala. Volgend jaar keert hij er terug tijdens een meer uitgebreide tournee.

Tracklist:

 • P1. Plastic Raincoats In The Pig Parade
 • P2. White Freckles
 • P3. Four Shadows
 • P4. Lipstick
 • P5. Not Enough Violence
 • I1. Put Your Number In My Phone
 • I2. One Summer Night
 • I3. Nude Beach A Go-Go
 • I4. Goth Bomb
 • I5. Dinosaur Carebears
 • N1. Negativ Ed
 • N2. Sexual Athletics
 • N3. Jell-O
 • N4. Black Ballerina
 • K1. Picture Me Gone
 • K2. Exile On Frog Street
 • K3. Dayzed Inn Daydreams

“Put Your Number In My Phone” en “Black Ballerina” werden recent al uitgebracht, voor de rest zal het bij ons wachten worden tot 18 november.
Het album zal digitaal verkrijgbaar zijn, maar ook als cd en double LP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + 13 =