The Bug laat (een stukje) nieuw werk horen

Zijn moeke noemt hem Kevin Martin, maar u en wij kennen hem misschien beter als *adem diep in* GOD, Techno Animal, Ice, Curse of the Golden Vampire, Pressure, Black Chow, King Midas Sound of The Bug. Onder dit laatste pseudoniem bracht deze muzikale schizofreen zes jaar geleden met London Zoo zijn laatste LP uit, om zich daarna op twintig andere projecten te storten. Maar nu komt Martin met Angels & Devils nog eens met een volledig nieuw album.

Met The Bug begeeft Martin zich op het snijpunt tussen dancehall, hiphop en dubstep, en geeft er een donkere, dystopische draai aan. Met London Zoo gunde The Bug de luisteraar een kijk in een postapocalyptisch Londen, in Angels & Devils exploreert Martin de extremiteiten tussen licht en donker, complexiteit en singulariteit, utopisch en dystopisch: engelen en duivels. De plaat heeft dus twee gezichten, en dat blijkt ook uit de gevarieerde lijst met collaborateurs

Voor de “Angels”-kant van de plaat doet The Bug beroep op artiesten als Liz Harris (Grouper), Inga Copeland (ex-Hype Williams: de groep, niet die kerel van die lelijke hiphop-video’s) en niemand minder dan Gonjasufi. De “Devils”-kant kan dan weer rekenen op de inbreng van ragga-mc Warrior Queen, maar ook Justin Broadrich (Godflesh/Jesu) en zelfs de grootste hype in hiphopland: Death Grips!

Als teaser heeft The Bug twee korte fragmenten uit Angels & Devils aan elkaar geplakt en op het net geflikkerd. Het gaat om een fragment uit “Save Me” met Gonjasufi en het nogal, euh, prozaïsch getitelde “Fuck A Bitch” met (wie anders) Death Grips. Waarzo?

Hierzo:

Angels & Devils verschijnt binnenkort bij Ninja Tune

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − zes =