Dranouter en Nekka slaan handen in elkaar

Dranouter is dit jaar meer dan ooit the place to be om de vinger aan de pols te houden van nieuw talent in de wereld van folk, chanson en kleinkunst. Vorig jaar werd samen met Muziekmozaïek een ontdekkingspodium voor lokaal folktalent opgericht op het festival (Folk- Off podium) en dit jaar komt daar een gelijkaardig platform voor de Nederlandstalige chansonniers bij. Bovendien presenteert het Festival Dranouter ook de komst van Stef Bos en Hannelore Bedert.

Nekka, de organisatie die al jaren zwoegt om ruimte te maken voor Nederlandstalige muziekkwaliteit, en Dranouter slaan de handen in elkaar. In een intieme tent, bieden beide plaats aan het talent van morgen. Dit podium krijgt de steun van enkele meer gekende artiesten. Zo zullen Berlaen en Lucky Fonz III elk een set spelen op de Nekka Scene en ook Stoomboot (Winnaar van Nekka concours 2012) is van de partij.

Qua nieuwe lichting mag je je verwachten aan Johannes Wannyn, Reinout met Nevenwerking en Kiki Schippers, allen finalisten van Nekka Concours 2014. Zij zullen samen met nog een aantal opkomende talenten te scouten zijn op Festival Dranouter.

Daarnaast heeft Festival Dranouter ook enkele kleppers in het kleinkunstgenre achter de hand. Ook Stef Bos en Hannelore Bedert zijn immers van de partij deze zomer.

Festival Dranouter vindt plaats op 1, 2 en 3 augustus. Info: www.festivaldranouter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − elf =