Hey, Leuven Jazz is bezig!

Voor al diegenen die dachten dat het Brabantse studentenbastion in een permanente culturele winterslaap verkeert: think again. Leuven Jazz – een amalgaam van muziek, film, expo’s en meer, georganiseerd door cultuurcentrum 30CC – werd gisteren geopend en komt vanaf vandaag op stoom.

Opvallend is dus vooral dat verschillende spelers de handen in elkaar geslagen hebben om te zorgen voor een divers en avontuurlijk programma. Je kan daarvoor terecht bij vaste waarden als 30CC en Het Depot, maar net zo goed in Museum M, Cinema Zed, de Bib van Leuven en een handvol cafés verdeeld over de stad.

Bij de blikvangers zitten Jef Neve (vanavond), die een heleboel goed volk uitnodigt, en pianist Robert Glasper (morgen), die er als geen ander in geslaagd is om jazz en hedendaagse pop samen te brengen in een lekker weghappende cocktail. Ook jongere bands als Sheldon Siegel (het improvisatietrio met Gerard Herman, die tentoonstelt in Museum M) en Nordmann, volgende week in de finale van Humo’s Rock Rally, zijn aanwezig.

Maar er is dus nog veel meer: Radio Scorpio organiseert een en ander, er staan films op het programma voor jong en oud en er wordt gejamd naast Fonske op het Rector de Somerplein. Vergeet tenslotte ook niet om eens een kijkje te gaan nemen naar de tekeningen van Pieter Fannes of de collectie van jazzfan Pierre Mommens. Alle info is te vinden op DE WEBSITE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − zeventien =