White Lies bevestigd voor Vestrock

Het Nederlandse festival Vestrock in Hulst, net over de grens met België, maakt vandaag heel wat nieuwe namen bekend. Het festival programmeert heel wat Belgen waaronder Mintzkov, Psycho 44 en Lili Grace. Daarnaast strikt het met White Lies de hoofdact voor zondag 8 juni.

Eén van de grootste Britse indierockbands van dit moment is de White Lies op het zondag programma van Vestrock 2014. De band vermengd eighties met duistere new-wave vocalen en een sublieme live reputatie tot een gesmaakt festivalrecept. De band refereert naar het geluid van onder meer Joy Division, Interpol en Editors en met hits als ‘Death’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Farewall To The Fairground’ spelen ze eender welke concertzaal of festivalweide plat.

Vestrock bevestigt gelijk ook een reeks andere namen. Op zaterdag 7 juni zijn dat Horses On Fire en Lili Grace. De Kraaien, Mintzkov, Psycho 44 en Kid Noize maken hun opwachting een dag later.

Net als voorgaande jaren vindt er ook dit jaar weer een interessant en inspirerend onderwijsprogramma plaats. In het Duvel Droomschip kun je op een laagdrempelige en leuke manier colleges volgen en vragen stellen aan experts waarmee je normaal niet zo snel in contact komt. De lezingen zijn toegankelijk voor 1.000 personen tegelijkertijd en worden gehouden volgens het Silent Disco principe. Hierbij kan iedereen via draadloze koptelefoons luisteren naar inspirerende sprekers. In de Vestrock University is dit jaar, evenals vorig jaar, ook ruimte voor cabaret en theater. Inmiddels staan hiervoor Bart Chabot, Kamagurka, Prof. Vincent Icke en Prof. Johan Braeckman op het programma.

Vestrock vindt plaats op 6, 7 en 8 juni in Hulst met o.a. Yellow Claw, Peter Pan Speedrock, De Staat, Blaudzun, Daan, Marble Sounds en I Will, I Swear. Alle info: www.vestrock.nl.

http://www.vestrock.nl

recent

Einstürzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

verwant

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Suikerrock geeft ook zijn zondagprogramma invulling met Tom Jones

Suikerrock werkt verder aan zijn programma en vult vandaag...

Suikerrock ziet het weer internationaler met White Lies, Therapy? en Sisters Of Mercy

Suikerrock ziet het weer internationaler en strikt voor zijn...

Cactusfestival ontvangt White Lies, Hot Chip en The Tallest Man On Earth

Op 10, 11 en 12 juli vormt het Brugse...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in