Eerste single nieuwe Elbow

Sinds vandaag is hij te beluisteren: de eerste single van het nieuwe album van het Britse Elbow. Of eigenlijk twee voor de prijs van één, als we ons op de titel van de video moeten baseren. De Britse band deelde eerder op de dag “Fly Boy Blue / Lunette” via Facebook.

Een eerste luisterbeurt suggereert alvast dat er weinig aan de succesformule is veranderd, want zowel qua zang, melodie en instrumentale omkadering klinkt Elbow nog steeds als de oude. Voor het volledige album is het echter nog tot maart wachten. Dan verschijnt het zesde studioalbum getiteld The Take Off and Landing of Everything. Die titel werd onlangs nog veranderd, naar aanleiding van verschillende gebeurtenissen in het leven van de bandleden:

Guy Garvey: “It’s to do with the fact that there have been lots of life events. There are five members of the band, people have split up, got together, had children, it never stops this stuff. Especially round the 40 mark; there’s lots of re-evaluations in life, and yet I wanted to remain celebratory about that. Everybody’s feeling relief with remorse, next to joy, next to loss. But I think think laughing very hard and worrying very little is a good way to keep young.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + 17 =