Shearwater reist met vrienden

Genoeg met dat eigen werk; eind november richt Shearwater zich op songs van collega’s met de coverplaat Fellow Travelers. “Het voelt als bladeren in een schetsboek van de laatste tien jaar”, zegt frontman Jonathan Meiburg.

Eerst en vooral: het was zo niet bedoeld. Jonathan Meiburg wil dat u dat weet. “Dit zou geen full-cd worden, dus het verrast me zelf een beetje dat ik moet toegeven dat het mijn favoriete Shearwaterplaat is. Het zou iets kleins worden; een thuis opgenomen EP-tje om de tijd te vullen tussen Animal Joy en onze volgende plaat, die we nu aan het opnemen zijn, maar het kreeg zijn eigen leven. Het herbekijken en herwerken van songs van bands waarmee we nog getourd hebben, voelde als bladeren in een schetsboek; het bracht de pieken en dalen van tien jaar rondtrekken naar boven, van vuilnisbelten in Oklahoma en kraakpanden in Slovenië tot grote zalen als The Fillmore, of de Bataclan in Parijs.”

We kunnen u het hele epistel vertalen, maar we kennen u; u verstààt Engels. En Meiburg schrijft goed. U kunt zijn verdere verhalen dus lezen op de SubPopsite. Wat we u hier wel nog willen meegeven: elke band die gecoverd wordt op Fellow Travelers werd ook uitgenodigd om mee te komen spelen — maar niet op zijn eigen nummer — en ongeveer iedereen zegde dat met graagte toe. Chris Flemmons van Baptist Generals, Clinic, David Thomas Broughton, Jenn Wasner van Wye Oak

Fellow Travelers:

 1. Our Only Sun
 2. I Luv the Valley Oh!!
 3. Hurts Like Heaven
 4. To Be of Use
 5. Natural One
 6. Ambiguity
 7. Cheerleader
 8. Tomorrow
 9. A Wake for the Minotaur
 10. Mary Is Mary
 11. Fucked Up Life

“I Luv The Valley Oh!!” (Xiu Xiu):

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =