Concerttips juni

Elke maand selecteert Enola een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Enola: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is. Deze maand loopt het concertseizoen lichtjes naar zijn einde, maar deze wilden we u niet onthouden:

Planet Caravan – 1 en 2 juni – Trix, Antwerpen

Alle fans van psychedelica allerhande en muzikale hogere sferen, plannen best een tripje (ha-haa!)naar Antwerpen, want daar is het twee dagen geestverruimend feest. Zaterdag kan je genieten van Uncle Acid And The Deadbeats, die een paar maanden geleden op Roadburn al een stevige indruk nalieten, Wolf People die met hun nieuwe plaat Fain een knappe mengelmoes van folk en triprock brouwen, en het bonte gezelschap van Master Musicians of Bukkake , die toevallig nog eens een schitterende liveband is. Ook zal halve levende legende John Bishop aantreden met zijn project Alvarius B en heel de avond de draaitafels bedienen. Zondag is de affiche wat korter, maar niet minder indrukwekkend, met het Belgische soloproject Ignatz, de geflipte folk van Head Of Wantastiquet en het Zweedse old school Asteroid. Headliners van de avond zijn de plaatselijke jonge honden van Condor Gruppe en Om, die met het niet minder dan geniale Advaitic Songs één van dé platen van 2012 maakte. Houdt u van muzikaal avontuur en het occasionele bewustzijnsverlies? Wij zien u daar!

http://www.trixonline.be/site/content/programma.asp?id=1262

Neurosis – 22 juni – Trix, Antwerpen

Ze komen! Ze komen! We zijn niet snel zò enthousiast over een concert, maar voor een passage van Neurosis springen we probleemloos een gat in het plafond. Sinds het iconische album Souls At Zero uit 1992 staat deze band op eenzame hoogte in de alternatieve metalwereld. De lijst van vermaarde albums is belachelijk lang, maar meer nog dan een monument op plaat, is Neurosis een legendarische liveband. Hun optreden op Roadburn in 2007 was een viscerale ervaring die we nooit van ons leven zullen vergeten, en hoewel de heren ondertussen allemaal vlot de 40 zijn gepasseerd, blijft Neurosis garant staan voor een intense, bijna fysieke ervaring. Kort samengevat: waar wacht u op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 − 2 =