Black Swarm :: Black Swarm

De eerste release van de Antwerpse hardcoreband Black Swarm is meteen raak. In amper tien minuten kan je jezelf een whiplash headbangen.

Even voorstellen? Black Swarm ontstond in 2011 en bestaat uit gitarist Michaël Steenhoudt, drummer Karel Coppieters, bassist Niels Larsen en brulboei Sam De Roeck. Allemaal hebben ze bij andere bands undergroundervaring opgebouwd, maar kunnen nu samen de luisteraar meteen een mot op zijn of haar bakkes geven.

Met een verpulverend nummer als “Human Bot Fly” zou Black Swarm meteen een GAS-boete aangerekend kunnen worden. Maar wat je te horen krijgt, kan bovenal tot redelijk hoogstaande metalcore gerekend worden. Het kwartet laat een splinterbom van bulderende vocalen en logge sludgegitaren, afgewisseld met instrumentale breaks, in je gezicht ontploffen.

In “Our Swarm” zit nog meer variatie. De Roeck haalt uit met wat cleanere, doch krachtige vocalen terwijl down-tempo gitaren weerklinken. Wanneer de heerlijke metalriffs weer komen opdraven, schakelt de zanger over naar doodschreeuwen. Ook hier weer furieuze metalcore dus, maar dan wel atypische. En dat werd nog eens tijd.

Dat Black Swarm geen standaard in-your-face groepje is, bewijst ook het thrashy “Tidy Up”. Hoewel dit nummer zoals de twee andere even compromisloos doorraast, hebben we opnieuw te maken met tempowisselingen. De explosieve krijsen van De Roeck zijn een constante, wederom worden de galopperende en meer melodische gitaarstukken perfect afgewisseld.

Drie op drie voor Black Swarm. Ook producer Frank Rotthier verdient een dikke pluim voor de forse sound van het plaatje. Het kan niet anders dat deze zware mannen ook live zeer hevig uit de hoek komen. Op zaterdag 20 april speelt de band in Jeugdhuis Kaddish in Schoten om zich te plaatsen voor Antwerp Metal Fest. Onze stem hebben ze nu al.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier + 15 =