Pet Shop Boys voelen de electricteit

“Jamaar, dat flauwe Elysium is toch nog maar krap een half jaar oud? ” We horen het u denken. Wel dan? Geen betere reden voor Pet Shop Boys om snel met een nieuwe, en hopelijk betere plaat af te komen. In juni is dat Electricty er al, en dat zal voor het eerst op een ander label dan het vertrouwde Parlophone zijn.

Neen, over die plaat weten we ook nog niet gek veel. Heel weinig eigenlijk. Dat we ze zo snel niet hadden verwacht. Dat wel. En dat ze geproduced is door Stuart — hij die ook Madonna’s Music/i> maakte — Price. En dat ze afgaand op onderstaande YouTubeteaser eindelijk weer eens wat pompende beats zal leveren. Tot daar.

Wat weten we wel? Dat het electropopduo na 28 jaar afscheid heeft genomen van Parlophone, het label dat eerder deze maand verkocht werd aan Warner, om zo de verkoop van oud moederhuis EMI aan Universal mogelijk te maken. Voor deze plaat gaat de roep in zee met Kobalt Music Services, dat onlangs al Push The Sky Away uitbracht. “Best opwindend om aan deze nieuwe fase te beginnen en samen te werken met een nieuw team in een nieuwe zakenstructuur”, laat de groep weten. Geen idee wat dat betekent, maar ze doen maar, zolang die plaat eindelijk maar weer een knaller wordt. “We are hugely proud of the new album”, zegt het duo alvast. U verneemt binnen drie maand of dat terecht is.

Die teaser:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 2 =