Daan brengt nieuwe plaat uit

Daan, ondertussen een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap, brengt op 22 april zijn nieuwe plaat uit. Met Le Franc Belge keert de muzikant terug naar geluiden uit zijn kindertijd.

Na zijn laatste plaat Simple (2011) laat Daan opnieuw van zich horen. Samen met filmmaker Thierry Dory schreef hij een aantal Franse stukjes, iets waarmee zijn nieuwe album rijkelijk bezaaid is. Na alle genres zowat al gehad te hebben (van electro over rock en indie tot klassiek), herontdekt hij nu de geluiden van zijn kindertijd begin jaren 1970.

Voor Le Franc Belge schaarde Daan de beste pop-, jazz-, balkan- en klassieke muzikanten rond zich en richtte hij het symfonische ‘Chapelle 16’ op. Naast Isolde Lasoen en Jean Francois Assy, hoor je dit keer ook Jeroen Swinnen (piano), Jo Hermans (trompet) en Geoffrey Burton (gitaar). Resultaat? Hyperactieve pop, ingekleurd door geluiden van B-films uit de seventies.

Daan heeft een drukke tour in ons land voor de boeg. Binnenkort kan je afzakken naar Opwijk, Gent, Leuven, Hasselt, Brussel, Antwerpen, Olen, Leffinge en Hemiksem om hem aan het werk te zien. Check www.daan.be voor meer details. Een voorsmaakje van het nieuwe album vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 6 =