Traumahelikopter :: Traumahelikopter

Ze komen uit de Nederlandse rock city Groningen en maakten begin dit jaar indruk op Eurosonic Noorderslag. Met hun titelloze debuut bewijzen de drie garagerockers van Traumahelikopter dat ze kunnen groeien.

Nederland en retrorock: het is blijkbaar een combinatie die kan werken. Net als Rats On Rafts is Traumahelikopter al doorgebroken in het Nederlandse alternatieve circuit, waar ze de aandacht trokken van kranten en muziekmagazines. Rats On Rafts kon ons al verrassen op Glimps Festival in Gent, en hopelijk kan Traumahelikopter nu ook snel voet zetten op Belgische bodem.

Traumahelikopter bestaat uit drie jonge, wilde honden die meteen bijten. Het zijn geen wereldmuzikanten, maar dat kan ons eerlijk gezegd worst wezen. Traumahelikopter bestaat uit elf ijzersterke songs, waarvan er maar twee de grens van drie minuten overschrijden. Traumahelikopter levert hiermee het muzikale bewijs van Hollandse zuinigheid: geen enkel nummer op het album is te lang uitgesponnen.

De Groningse band scoort met nummers die stevig doorrocken. Met albumopener “Down In The City” zit het trio er meteen boenk op. De hoofdriff is een echte oorworm die niet uit de gehoorgang te jagen is. “Kids” is dan weer swingende rammelrock, opgesmukt met heerlijke solootjes. “Wolf” klinkt (raad eens) veel dreigender — de wolvengeluiden krijg je er bovenop, maar ook dit nummer herbergt een o zo catchy refrein.

Eigenlijk kan je na de eerste luisterbeurt elk nummer meehuilen , bij voorkeur in een dronken bui. Gaat de eenvoud die Traumahelikopter siert dan niet na een tijdje vervelen? “I Wanna Be Your Wolf”, “Infected (Baby, I’m sick)” en vooral “Learned My Lesson” klinken zodanig verschroeiend dat je op je eentje wil meespringen.

Dat ook “Losing Grip” en “Prey/Predator” (“She better run away!”) over de simpele dingen des levens gaan, zorgt ervoor dat de nummers er nog vlotter ingaan als zoete koek. Leuke, pakkende melodieën, een overtuigende zang en simpele maar effectieve drums: een band heeft soms niet meer nodig om spontaan te klinken en tegelijk keihard uit te halen. De naam is Traumahelikopter en noteert u best met een dikke stift op een lijstje met muzikale aanraders. Hopelijk kan de band binnenkort zijn kunnen eens tonen bij ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − 6 =