Baroness is een beetje terug

Baroness herstelt traag maar gestaag van het schrikkelijke busongeval van vorige zomer. Vorige zaterdag stond John Baizley op het podium met Converge. Een dag later opende de frontman met gitarist Pete Adams voor Neurosis.

Na een emotionele speech, over hoe de nieuwste Converge-plaat All We Love We Leave Behind hem door zijn slepende revalidatie hielp, speelde en zong Baizley het nummer “Coral Blue” mee tijdens de viering van de 100ste uitgave van Decibel Magazine in Philadelphia. Een dag later bracht hij collega-gitarist Pete Adams mee om met drie prachtige Baroness-nummers (“Steel That Sleeps The Eye”, “Cocanium” en “Eula”) de fans van Neurosis letterlijk en figuurlijk op te warmen (hier te bewonderen)

Op 15 augustus vorig jaar stortte de tourbus van Baroness 9 meter naar beneden van een viaduct in het Engelse Bath. Wonder boven wonder vielen er geen doden, maar de bandleden en hun crew raakten wel licht- tot zwaargewond. Baizley brak zijn linkerarm en -been. Drummer Allen Blickle en Matt Maggioni hielden er fracturen aan de ruggenwervels aan over. In december pakten Baizley en Adams al uit met een video van een nieuw, akoestisch nummer getiteld “Stretchmaker”. Baroness will be back.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 5 =