ENOLA VI.BE :: Hydrogen Sea

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Hydrogen Sea.

Een klein enigma voorlopig, deze Hydrogen Sea. Veel meer dan een naam, een locatie (Brussel) en twee verstilde nummers valt er nog niet te vinden op deze vi.be. Ook de muziek blinkt hier vooral uit in slim gedoseerd minimalisme; de zang wordt in “The Fall” slechts begeleid door een in reverb gedrenkte gitaar (en wat zeemzoeterige doch meeslepende strijkers) en in “The Far Side” door subtiel spanning opbouwende electronica. Meer dan ooit is “less is more” hier echter een toepasselijk credo, want met de weinige aangewende middelen weet Hydrogen Sea in deze twee songs een bijzondere sfeer neer te zetten die wel wat weg heeft van hoe een samenwerkingsplaat tussen pakweg Helios en James Blake zou kunnen klinken. En nu de herfst volop in het land is, is maar weinig muziek zo toepasselijk als deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + dertien =