Concerttips november

Elke maand selecteert enola een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Enola: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Death Grips – 2 november – Magasin 4, Brussel

Oorspronkelijk zouden ze vorige lente in Gent hebben gespeeld, maar toen beslisten ze dat één plaat niet genoeg was voor 2012. Tour geschrapt dus, want er moest gewerkt aan de opvolger voor de kernontploffing die The Money Store was. No Love Deep Web is er nu, en dus staat Death Grips vrijdag wél in Brussel. It’s gonna be hiphop, Jim, but not as we know it. Verwacht u aan rauwe synths, loodzware beats en nijdige raps. Dit wordt het bommetje van het najaar.
www.thirdworlds.net

Sukilove – 21 november – Charlatan, Gent

“In een wereld waarin dubstep en co de mensen in hun ban houdt en de hartslag van de moderne popmuziek bepaalt, kan een eenvoudige rockgroep zich niet meer tevreden stellen met slechts één enkele drummer”, houdt Sukilove de wereld voor om op nieuwste plaat Drunkaleidoscope uit te pakken met twee vellengeselaars. Deze vijfde Sukiplaat draait dan ook om grooves en ritmes en smeekt om — toegeven: enigszins bizarre — danspassen.
www.sukilove.com

Secret Chiefs 3 – 28 november – Trix, Antwerpen

Eindelijk! Tovenaarsleerling Trey Spruance trekt met zijn eclectisch zootje ongeregeld nog eens de Atlantische Oceaan over. Vroeger maakte Spruance naam als gitarist en songsmid bij de kwajongens van Mr. Bungle, maar de muzikale wereld van Secret Chiefs 3 is écht zonder grenzen. Jazz, metal, surf, raï, folk, punk, techno, filmmuziek: alles wordt in de blender gedraaid, en weer aan elkaar geweven in een kleurrijk en intrigerend klankentapijt. Meer dan de moeite waard om naar Antwerpen af te zakken.

http://www.webofmimicry.com/label.php?band=sc3

Autumn Falls presents Mala In Cuba – 30 november – VK, Brussel

Autumns Falls verzamelt eind november opnieuw een week lang opkomend talent. In verschillende Brusselse concertzalen zie je dan een fijne selectie van de heetste bands van het moment aan het werk. Wij zetten dit jaar al ons geld in op dubstepproducer Mala, die met Mala In Cuba zonet een volwassen dubstepplaat – ja, het bestaat! – heeft afgeleverd. Voor uw bassen intens maar fijn, moet u op 30 november in de VK zijn.

http://autumnfalls.toutpartout.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =