Cat Power stelt Europese tour uit

Is het tijd om nog eens de uitdrukking “kroniek van een aangekondigd…” boven te halen? Jawel. Cat Power laat weten dat ze haar Europese tour — die haar op 14 december naar de AB zou brengen — moet uitstellen om medische redenen. En dan wordt het tijd voor een kroniek van een aangekondigd uitstel. Lees maar mee na de klik.

Dat het niet goed ging met Cat Power was al even duidelijk. Nieuwe plaat Sun mocht begin september dan alweer een volgend carrièrehoogtepunt zijn, vorige week was er al even pure paniek, toen ze via twitter liet weten dat de tour in het gedrang zou komen. “I MAY HAVE TO CANCEL MY EUROPEAN TOUR DUE TO BANKRUPTCY & MY HEALTH STRUGGLE WITH ANGIOEDEMA.” Gelukkig kwam nauwelijks een paar dagen later de update dat de concerten zouden doorgaan als gepland, maar dan zonder de beoogde lichtshow. Een collectieve zucht van opluchting werd geslaakt.

Deel één van het probleem was daarmee opgelost, maar nu blijkt deel twee meer dan een hapering. Dat angio-oedeem — een plotse zwelling in het lichaam — heeft nu stevig in zijn greep. “Die zwellingen kunnen behoorlijk beangstigend zijn, zeker als ze in de buurt van mijn keel, luchtpijp of tong komen”, schrijft ze op een instagram die ze op twitter postte: “Ik heb sinds de release van Sun al acht keer zo’n aanval gehad. Ik heb met de beste dokters gewerkt zodat ik de Amerikaanse tour kon afwerken, maar het gedoe rond het bijna-faillissement heeft zoveel stress met zich meegebracht.” En dus wordt het Europese luik van de tour uitgesteld zodat Chan Marshall zich aan haar gezondheid kan weiden.

Nieuwe speeldata zijn nog niet bekend. Dit zijn de geschrapte concerten in onze kontreien:

  • 26 november, Paradiso, Amsterdam
  • 14 december, AB, Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 11 =