Freaky Age :: (From The Heart of) Glitter Lake

Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar in 2006 was de naam Freaky Age nog goed gekozen, maar ondertussen liggen de puberjaren van de groepsleden al even achter hen en is de oorsprong van hun naam niet meer dan een mooi verhaaltje voor de annalen. De eeuwige vergelijkingen met The Strokes uit dat decennium lijkt de groep met dit derde album eveneens eindelijk van zich af te schudden.

Zoals vanouds krijgen we weer puntige riffs en gitaarlijnen voorgeschoteld en wie z’n songs graag instant meezingbaar wil, wordt hier ook op zijn wenken bediend. Daarnaast krijgt zowat elk refrein de nodige meerstemmige ondersteuning. Niks nieuws onder de zon dus, maar al vanaf de eerste track hoor je dat de sound wat breder wordt via de inbreng van strijkers. Dit zorgt er echter wel voor dat Freaky Age nog wat braver gaat klinken. Geen enkele puber zal er zijn ouders mee op stang kunnen jagen; zelfs het jongere broertje zal instemmend headbangen met de Ketnet-rock song “Truth Is She Smiles”. Niet onmiddellijk onze favoriete track dus.
Ook opener “Take It Slow” blijft braafjes tussen de lijnen van het (akoestische) rockgenre maar krijgt met het “Gobbledigook”-ritme van Sigur Ròs een opmerkelijke meerwaarde. En als u weet dat “Heart is Gold” de perfecte kampvuursong is, weet u wellicht ook genoeg.

“You Were My Everything”, met zijn onweerstaanbare refrein, bombarderen we graag tot toekomstige livefavoriet. Ook in “Some People Say” wordt er eindelijk wat steviger gerockt en kunnen we horen dat Reinhard Vanbergen (The Hickey Underworld) achter de knoppen zat. Meer van dat, denken wij dan. Onze favoriete meebruller is “What if I?”, dat dan wel gemaakt mag zijn met de grote handleiding der rocksongs op de schoot, maar verder valt er niks op af te dingen. Origineel of niet, de spelvreugde spat er hier werkelijk van af. Ook de afsluitende track “As Long As You Want” maakt dit meer dan duidelijk.

De nieuwe elementen op (From The Heart of) Glitter Lake mogen gerust een stap vooruit genoemd worden. Zowel de violen als de toetsen zijn een echte verrijking. Wie echter vreest dat de jongens hiermee een ander publiek proberen aan te spreken, kunnen we geruststellen en doorverwijzen naar het zeer aanstekelijke “What if I?” of naar de single “Masks” om er maar twee te noemen, want dit album bevat voldoende radiohits om de komende maanden de Afrekening mee te bestoken. Toch klinkt dit derde album net iets te braaf om de echte superlatieven boven te halen. Dus volgende keer graag een vettiger rockgeluid.

Freaky Age staat op zaterdag 6 oktober op Rock Ternat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + drie =