Nieuw album Martha Wainwright

In 2009 bracht Martha – ik ben zoveel meer dan zus of dochter van…- Wainwright nog een live album en tribute aan Edith Piaf uit, maar het was al van 2008 dat ze nog met eigen werk op de proppen kwam. Maar dit jaar liet ze de songs terug tot zich komen en werd Come Home to Mama geboren.

Voor dit nieuwe album koos Martha, Yuka C Honda (bekend van Cibo Matto) als producer om het album een vrouwelijkere touch te geven. En Sean Lennon’s thuisstudio in New York City werd begin dit jaar de uitvalsbasis voor de opnames van nagenoeg het volledige album dat een mix van de vurige angst uit haar eerste album Martha Wainwright en de verwrongen pop van het in 2008 uitgebrachte I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too is. Het is een emotionele achtbaan geworden die Martha’s levenservaring tot nu toe bundelt. “Alles veranderde voor mij een paar geleden en dit album is een weergave van die periode en een terugkeer naar de reden waarom ik ooit nummers ben beginnen schrijven.”

Ze werkte niet alleen samen met Honda, maar ook Honda’s echtgenoot, Nels Cline (Wilco), Thomas Bartlett, Brad Albetta en Jim White werkten mee aan Come Home to Mama. Het maken van dit album was dan ook een geheel andere ervaring voor Martha, die in het verleden altijd met haar man samenwerkte. “Yuka’s aanpak was heel open. Soms maakte ik gewoon een demo van een song, zingend in een kast die dienst deed als vocal booth, waarna Yuko er gewoon de track omheen bouwde. Op andere momenten begonnen we te jammen met een paar muzikanten om er dan meteen een live take van te maken”.

Het album zal half oktober verschijnen en volgende nummers bevatten:

  1. I Am Sorry
  2. Can You Believe It
  3. Radio Star
  4. Proserpina
  5. Leave Behind
  6. Four Black Sheep
  7. Some People
  8. I Wanna Make An Arrest
  9. All Your Cothes
  10. Everything Wrong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =