Pet Shop Boys op zoek naar “Elysium”

Nog geen negen maanden nadat ze hun tweede B-kantjesverzamelaar (het ontgoochelende Format) uitbrachten, plannen Pet Shop Boys hun terugkeer met een echt nieuw album. In september moet Elysium het wat flauwe (yup, het waren geen vette jaren voor de jongens) Yes uit 2009 doen vergeten. Een eerste track geeft alvast een voorsmaakje.

Wat we nog weten over die nieuwe Pet Shop Boys? niet zo heel veel, vrezen we. Dat de plaat opgenomen is in Los Angeles met Andrew Dawson, die zowat de mixende rechterhand was van Kanye West op zijn recentste platen en aan zijn werklijstje van de afgelopen maanden (Fun, Kimbra, Pop Etc,..) een nieuwe producersnaam om in de gaten te houden. Begin april gaf hij een interview aan idolator.com waarin hij het deksel héél even van de pot lichtte over de opnames van Elysium, al komt hij niet verder dan een al bij al vrij cryptisch “They’ve never done a record in Los Angeles before. They wanted to be around that thing, and get that classic L.A. sound — the L.A. players and all that stuff.”

We zijn even benieuwd als u wat dat mag betekenen, maar een klein voorsmaakje is er in de vorm van “Invisible”, een track die nadrukkelijk geen single wordt genoemd maar wel een video meekreeg. Op petshopboys.co.uk wordt nog vermeld dat het nummer “net als heel wat andere nummers op Elysium” backing vocals bevat van singersongwriter James Fauntleroy en de veteranen Oren, Maxine en Julie Waters die zowel met The Jackson Five als Adele als alles daartussen hebben opgenomen.

Dat “Invisible”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 10 =