Comeback fIREHOSE

De legendarische band fIREHOSE heeft voor het eerst sinds hun split in 1994 een tournee aangekondigd. De band gaat in april een aantal concerten spelen aan de Amerikaanse westkust.

Het trio – met onder meer de legendarische bassist Mike Watt in de gelederen – gaat tussen 5 en 21 april een twaalftal shows spelen, waaronder ook twee passages op het Coachellafestival. Het is nog niet duidelijk of de band nog andere concerten gepland heeft. Misschien iets voor Pukkelpop, Chokri?
fIREHOSE ontstond in 1986 uit de restanten van Watts eerste band, The Minutemen, nadat D. Boon, de zanger van die band én Watts beste vriend, overleed. Watt verklaarde toen depressief te zijn over het verlies en geen plannen te hebben om met een nieuwe band te beginnen. Tot Ed Crawford plots op zijn stoep stond, er van overtuigd dat Watt en drummer George Hurley audities voor een nieuwe zanger aan het houden waren. De twee luisterden naar Crawfords songs, waren overdonderd door zijn energie en enthousiasme en besloten fIREHOSE uit de grond te stampen. De band bracht vijf studioalbums uit vooraleer er in 1994 de brui aan te geven. De laatste was Mr. Machinery Operator uit 1993.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + acht =