Graham Coxon doet het ook nog alleen

Blur mag dan wel weer samen optreden, dat weerhoudt gitarist Graham Coxon er niet van om ook nog wat solowerk op te nemen. A&E wordt ondertussen al het achtste solo-album van de Brit en is verkrijgbaar vanaf 2 april.

We kennen Graham Coxon als de gitarist van britpopband Blur, maar hij mag ook al buigen over een indrukwekkend palmares als solo-artiest. Met A&E neemt Coxon, die volgens een Britse poll bij de 15 beste gitaristen van de laatste 30 jaar behoort, al zijn achtste album op, zijn eerste sinds zijn reünie met Blur.

De plaat werd geproduced door Ben Hillier die we ook kennen van zijn werk met Depeche Mode, Blur en Elbow. Naast het schrijfwerk deed Coxon de praktische kant van het zaakje ook helemaal zelf; als multi-instrumentalist speelde hij de plaat helemaal zelf in.

Wat kunnen we nu verwachten van deze nieuwe plaat? Coxon vertelt dat hij het helemaal anders heeft gedaan dan op zijn vorige plaat, The Spinning Top uit 2009. Zijn herkenbare low-fi akoestische geluid heeft hij achter zich gelaten. “A&E contains improvisations, experiments in beats, rhythms. A chance to uninhibitedly make some sort of perversely sad, danceable and funny and despondent songs. I didn’t want to get caught up in my usual struggle with trying to make things sound really posh. I didn’t want lovely 60s-sounding drums and valves”, aldus Coxon zelf.

Op maandag 2 april zal u zelf kunnen oordelen.

Tracklisting:

  1. Advice
  2. City Hall
  3. What’ll It Take
  4. Meet+Drink+Pollinate
  5. The Truth
  6. Seven Naked Valleys
  7. Running For Your Life
  8. Bah Singer
  9. Knife In The Cast
  10. Ohh, Yeh, Yeh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + acht =