Concerttips december

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Endangered Blood – 3 december – De Singer, Rijkevorsel

Kwartet kleppers uit New York. Chris Speed (tenorsax, klarinet), Jim Black (drums), Oscar Noriega (altsax, klarinet) en Trevor Dunn (bas) staan door jarenlange ervaring op het hoogste niveau garant voor hecht en avontuurlijk samenspel. Het mooie is dat de band op plaat nog zeer toegankelijk klinkt, waardoor dit een uitgelezen kans is voor zowel liefhebbers van het experimentele werk, als nieuwkomers die meteen een topper willen ontdekken.

http://www.desinger.be/asp/programma_detail.asp?Id=238

Bitch Magnet – 5 december – AB-Club, Brussel

Umber van deze post-hardcore band is volgens Mojo Magazine één van de Lost Albums You Must Own . Het is dan ook niet voor niks dat ze te gast zijn op de door Battles gecureerde decembereditie van het All Tomorrow Parties- festival . Die uitnodiging haalde het trio uit hun nu al twintigjarige winterslaap; hun drie albums worden heruitgebracht en er komt een tour. Die brengt deze godfathers van de Postrock en Emo ook naar de AB-club. Aan al wie midden jaren negentig verslingerd was aan zijn cassetteverzameling van Slint, Rodan en June of 44 of fan is van Mogwai, rep u daarheen!

http://www.last.fm/music/Bitch+Magnet

Your Highness – 10 december – Kavka, Antwerpen

Binnenkort is het in jongerencentrum Kavka verzamelen geblazen voor de thuismatch van de Antwerpse stonertrots Your Highness. Het debuut van dit kolossaal klinkende trio was geen absoluut meesterwerk, toch zullen zijn donderende nummers de fans van High On Fire, Sleep en Karma To Burn zeker bekoren. Nog niet helemaal overtuigd? Het Italiaanse Black Rainbows en de Amerikaanse doomrevelatie Naam tekenen ook present. Gegarandeerd een avond boordevol bruut riffgeweld!

notyourhighness.blogspot.com/

Fire! & Atomic – 10 december – Kc BELGIE, Hasselt

Zwaargewichten uit Scandinavië. Fire! is het space/psychrocktrio van hardblazer Mats Gustafsson, terwijl Atomic ook bijna leest als een Who’s Who? van hedendaagse barricadenberstormers uit Zweden en Noorwegen. Laat Fire! Gustafsson horen in rockcontext, dan laat Atomic horen dat ze nog steeds creatief in de weer zijn met hun freejazzroots. Met Paal Nilssen-Love aan het roer zal het er knallen.

http://www.atomicjazz.com/

Glenn Branca Ensemble – 11 december – 4AD, Diksmuide

Enige Belgische concert van deze levende legende van de avant-garde, minimale muziek, shoegaze, noise, etc. Vaderfiguur voor talloze gitaarbands die vanaf de jaren tachtig de kop opstoken, maar zelf ook nog steeds een boeiende, compromisloze figuur, die muziek komt brengen uit het recente The Ascencion: The Sequel, een vervolg op zijn legendarische plaat uit 1981. Oordopjes zijn vermoedelijk een must.

http://www.glennbranca.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 5 =