Koop uw lief een nieuwe Shearwater voor Valentijn

Het wordt straks een romantische zij het ietwat galmend gezongen Valentijn. De dag van de liefde zal voor Shearwater volgend jaar immers de dag van Animal Joy zijn. En dat zou een behoorlijk andere plaat zijn dan voorganger The Golden Archipelago, zo lijkt het.

“No strings or glockenspiels were touched during the making of this album”. Het staat er wat kwansuis op het einde van de persmededeling, maar het is de meest heldere manier om aan te kondigen dat Animal Joy niet in de lijn van zijn bombastische voorgangers zal liggen. Verschrikkelijk recht voor de raap, direct, en immens persoonlijk; dat zijn de codewoorden die nu in het spel zijn. Een “radicale reboot”, belooft een enthousiaste persmedewerker ons in een tekst die eindigt met het van enthousiasme druipend “Just give ’em the fucking Grammy already!”.

Dat ze bij Sub Pop, dat Shearwater vanaf deze plaat onder zijn hoede neemt, een verkoopspraatje kunnen pennen is bij deze bewezen. De naakte feiten voorts: Animal Joy is geproduced door Danny Reisch in Austin, TExas, en gemixt door Peter Katis die al goed werk leverde bij The National, Jónsi en Frightened Rabbit. De band werd onder andere bijgestaan door Andy Stack van Wye Oak op gitaar, toetsen en saxofoon. En werden glockenspiels en strijkers dan thuisgelaten, voor een harp was blijkbaar wel plaats. Uitkijken wat dat geeft, dus.

We voelen het nu al: het wordt een tof jaar, dat 2012.

Animal Joy:

 1. Animal Life
 2. Breaking The Yearlings
 3. Dread Sovereign
 4. You As You Were
 5. Insolence
 6. Immaculate
 7. Open Your Houses
 8. Run The Banner Down
 9. Pushing The River
 10. Believing Makes It Easy
 11. Star Of The Age

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − 12 =