Remixen Burial vs. Massive Attack eindelijk uit op maxisingle

In 2009 was er al sprake van een eventuele samenwerking tussen triphoppers Massive Attack en dubstepper extraordinaire Burial. Na twee jaar is er dan nu het eerste resultaat, Burial heeft “Paradise Circus” van Heligoland onder handen genomen en samen maakten ze nieuwe track “Four Walls”. De 12 inch zal in gelimiteerde oplage (duizend stuks!) uitgebracht worden.

In een interview met Clash Music gaf Daddy G in 2009 al aan dat Massive Attack onder de indruk was van de dubstep scene en dan vooral van Burial. Een geheime samenwerking zat in de pijplijn maar meer wilde hij er toentertijd niet over kwijt. Na het lange wachten wordt er nu dus het eerste tipje van de sluier gelicht met twee ‘nieuwe’ tracks: “Paradise Circus” en “Four Walls”. Deze laatste is een twaalf minuten durend nummer dat zowel kenmerkend voor Massive Attack als Burial is, zoals u hier alvast kan beluisteren. Als we de geruchten mogen geloven is dit pas het begin van een langdurende samenwerking en hopen we dat het gezamenlijke album er ook nog van gaat komen.

De gelimiteerde genummerde oplage van de 12” is via de website van Massive Attack te bestellen voor de snelle beslissers onder u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + een =